30 Nisan 2017 Pazar

Kur’an-ı Kerim’den mesaj var – 7




Tüm varlıkları Yüce Allah yaratmıştır. Canlılar içinde en mükemmel varlık insandır. İnsan aklı sayesinde diğer canlılardan ayrılır. Akıl sahibi insanlar düşünür.Düşünme yeteneği ile insanoğlu gelecek için kararlar alır ve planlar hazırlar. Hazırladıkları  planları uygulamaya koyarlar. İnsan işinde ve gücünde başarılı olmak için mücadele eder.

Hayatta bir çok şeyle karşı karşıya kalıyoruz. Bilerek yaptığımız işler yanında, kendi dışımızda oluşan bir takım şeylerde olabiliyor.

Bütün yaptıklarımızın sonuçları,karşılaştığımız olaylar, yaşadığımız bir çok şey,başarı ve başarısızlıklarımız bizim için iyi veya kötü olduğunu düşünürüz.  Gerçekte  bunların bizim için iyi mi?  veya kötü mü?  olup olmadığını bilemeyiz.



Bir şeyin bizim için iyi veya kötü olup olmadığını ancak Yüce Allah bilir . Biz geleceği bilemeyiz. Gelecekteki şeyler bizim dışımızda gerçekleştiği için onlar kaderimizdir. Biz kaderimizi bilemeyiz. Sadece kaderimize inanırız.Ve ona razı oluruz.

Ancak kendi sorumluluğumuzda gelişen işlerin sonucundan biz sorumluyuz.
Her hangi bir hastalık,engellilik,zenginlik,mal,mülk,iş,evlilik,evlat,ev alma,araba alma gibi şeyler ve sonradan kaybettiğimiz ne varsa hepsinin bizim için hayır  veya şer  olarak değerlendiririz. Ama yanılabiliriz.

Bir şeyin iyi  olduğunu düşünürüz oysa o şey  kötü  olabilir. Yine bir şeyin kötü olduğunu düşünürüz halbuki o şey iyi olabilir.

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki  mesajı  şöyledir:


Bir şey hoşunuza gitmediği halde sizin için hayırlı olabilir. Bir şey de hoşunuza gittiği halde sizin için kötü olabilir. Allah bilir, siz bilmezsiniz.” (Bakara Suresi 216. Ayet )



Efkan VURAL


Bu yazı aşağıdaki sitelerde yayınlanmıştır:









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder