22 Mayıs 2017 Pazartesi

Kur’an-ı Kerim’den mesaj var – 11


Allah insanı özgür bir irade ile yaratmıştır. İnsanoğlu aklı ve  özgür iradesiyle istediğini yapabilir. İnsanın önünde hiçbir engel yoktur.Kişi iyiye de kötüye de yönelebilir.  Allah insana istediği şeye yönelme ve istediği şeyi yapma özgürlüğü vermiştir. İnsana, yaptıklarından sorumlu olması için hür bir irade verilmiştir.

Yüce Allah  insanlara iyi ve doğruyu,kötü ve çirkini elçileri vasıtasıyla göstermiştir. Allah insanı en iyi tanıyandır. İnsanı tasarlayıp yaratan  Allah, insan için  nelerin yararlı  ve nelerin zararlı olduğunu en iyi bilendir.

Allah, İnsanlar için  “Kendini ve hayatı kullanma kılavuzu” hazırlayıp göndermiştir.
Peygamberimizin,insanlara öğrettiği yaşam kılavuzu “Kur’an-ı Kerim ve Sünnet”tir.
Bu kullanma kılavuzuna göre hayatımızı tanzim etmeliyiz.

Garantili bir ürünü kılavuza ve kullanma talimatına uygun olarak kullanmamız gerektiğini hepimiz biliriz. Garanti süresi içinde kullanıcı hatasından kaynaklanan arızalar,garanti dışı sayılmaktadır. Yani hatalı ve yanlış kullanımlarda  kullanıcılar sorumludur.
İşte,Yüce Allah’ta insanlara kullanma kılavuzu olarak  İslam dinini göndermiştir. Allah insanlardan  talimata uyulmasını istemektedir.  Kullanma talimatı dışında yapılan şeylerden; Allah bizleri sorumlu tutacaktır.

Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki  mesajı  şöyledir:

Bununla beraber onların amellerinden hiçbir şey eksiltmeyiz. Herkes kazandığı karşılığında rehindir.” (Tur sures,21.ayet)
“İşte orada herkes, geçmişte yaptıklarını karşısında bulur. Artık onlar gerçek sahipleri olan Allah'a döndürülürler ve uydurdukları şeyler (batıl tanrılar), kendilerinden kaybolup gider.”
( Yunus suresi,30. Ayet)

Yaptıklarımızın  ve yapacaklarımızın Allah’ın rızasına uyup uymadığına dikkat etmeliyiz.

Yaptıklarımızdan sorumlu olduğumuzu hiçbir zaman unutmamalıyız.

Efkan VURAL

Bu yazı aşağıdaki sitelerde yayınlanmıştır:





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder