26 Nisan 2018 Perşembe

Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-28





Kur’an-ı Kerim’den Mesaj Var-28

Yaptığımız herşeyden  sorumluyuz. Açıktan veya gizli yaptığımız her davranışın hesabını vereceğimize inanıyoruz. Bundan dolayı da attığımız adımlara dikkat etmeliyiz.

Dünyada yaptıklarımızdan kanun önünde hesap veririz. Herkes yaptığı haksızlıkların hesabını mahkemede verir. Dünyada nasıl  hesap soruluyorsa Ahirette de Yüce Allah hesap  soracaktır. Allah’ın hesabı dünya hesabının aksine tam adaletli olacaktır. Ahirette hiç kimse haksızlığa uğratılmayacaktır. Dünyada gizli yapılanların hesabı ortaya çıkmaz. Ama ahirette gizli açık herşeyin hesabı verilecektir.

Aldatma,yalan,hırsızlık,kumar,zina,gıybet,dedikodu,iftira,kul hakkı, devlet ve millet hakkı,adaletsizlik,rüşvet  vb. Her türlü gizli veya aşikar yapılanlar  Allah tarafından  bilinir. Allah için hiçbir şey gizli kalmaz.

İnsanlık tarihinde yapılan  her türlü haksızlıklar  ve adaletsizliklerden o günün yöneticileri  ve yetkilileri  sorumlu olacaktır.Yapılan haksızlıklara kimin en küçük etkisi  varsa hepsi Allah katında hesap verecektir.

Toplumdan gizlenen milletten kaçırılan  ve gizli olarak yapılan ne varsa hepsi Allah tarafından ortaya çıkarılacaktır.

Yapılan iyilikler ve kötülükler zerre miktarı kadar olsa bile karşımıza çıkarılacaktır.Hepsinin karşılığını orada göreceğiz.

Yapılan hiçbir şey Allah için gizli kalmayacaktır.

Bu konuda ,Yüce Allah’ın Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir: “Şüphesiz ki ne yerde ne de gökte hiçbir şey Allah'a gizli kalmaz..” (Âli imran suresi,5. ayet)

Ne mutlu o kimselere ki, işlerini Hakka ve adalete uygun yaparlar....

Efkan VURAL

Bu Yazı Aşağıdaki Web Sitelerinde Yayınlanmıştır:

Celal'in Penceresinden:


Milliyet Blog:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder